← Vorige pagina
Een draaiboek maken voor je bruiloft
21 mei 2020


Draaiboeken zijn essentieel voor een goed overzicht van wie welke taken op welk tijdstip uit zal gaan voeren. Niet alleen in de film- of televisiewereld, maar zeker ook voor een bruiloft. Ga je binnenkort trouwen, dan is het dus handig om een draaiboek te maken. Op die manier hoef je op de dag zelf alleen nog maar te genieten en weet iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt. Maar hoe zet je eigenlijk een draaiboek voor je trouwdag in elkaar? Lees snel verder!

Activiteiten verzamelen

Maak als eerst een overzicht voor jezelf van alle evenementen en activiteiten die op je huwelijksdag plaats zullen gaan vinden. Handig hierbij is om deze lijst onder te verdelen in verschillende dagdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de receptie, openingsdans, lunch, het vertrek naar de trouwlocatie, het aansnijden van de bruidstaart, visagie en het feest. Vervolgens zet je deze activiteiten in de juiste (chronologische) volgorde, je hoeft hierbij nog niet te bedenken hoeveel tijd alles zal gaan kosten.

Maak een tabel

Voor een duidelijk overzicht is het handig om je draaiboek in tabelvorm te maken. Dit zou je bijvoorbeeld in Excel kunnen doen. Voeg alle activiteiten die je verzameld hebt toe aan de tabel en koppel er een tijd aan. Zorg voor wat speling, zodat je flexibel kunt zijn op de dag zelf en ruimte laat voor onverwachte gebeurtenissen. Wees realistisch; bepaalde dingen moeten nu eenmaal stipt op een bepaald tijdstip gebeuren terwijl er bij andere gebeurtenissen eventueel ruimte is voor uitloop.Voeg kolommen toe aan de tabel waarin je aangeeft wie de taak uitvoert of wie er bij het onderdeel aanwezig moet zijn. Op die manier krijgen alle betrokkenen een handig overzicht van waar ze moeten zijn op welk moment. Geef het draaiboek in ieder geval ook aan de weddingplanning of ceremoniemeester, deze kan het boek vaak goed gebruiken.


Trouwringenactie is een onderdeel van Wolters Juweliers, bezoek ook onze website woltersjuweliers.nl of bezoek onze winkel in Emmen.Wolters Juweliers Emmen
Minister Kanstraat 4
7811 GP Emmen
0591-614470
emmen@woltersjuweliers.nl

Algemene voorwaarden


Betalingsmogelijkheden: