Trouwen in Dalen

Stappen jullie in het huwelijksbootje in Dalen? Wat leuk! Nu begint het plannen van jullie huwelijk, maar daar helpen wij graag bij. Welke trouwlocatie in Dalen of in de buurt van Dalen kiezen jullie uit, hebben jullie al trouwringen gekozen en wat moet je allemaal op voorhand geregeld hebben alvorens jullie “Ja” tegen elkaar gaan zeggen? We sommen alles op in een handig stappenplan:

Stappenplan en checklist:

  • begin met je trouwdatum en trouwlocatie uit te kiezen
  • Ook moet je getuigen kiezen (minimaal 2) en vraag zeker een kopie van hun identiteitskaart
  • vervolgens ga je een trouwambtenaar kiezen en vraag of zij op de datum kunnen
  • heel belangrijk: je huwelijksmelding doorsturen of gaan melden (afhankelijk van waar je trouwt) (minimaal veertien dagen en maximaal één jaar voor de dag van het huwelijk of het partnerschap)
  • beslissen of jullie een trouwboekje willen of niet (niet verplicht)
trouwlocatie in Dalen

De eerste stap: Kies je trouwdatum en trouwlocatie in Dalen

Waar willen jullie gaan trouwen of voor een geregistreerd partnerschap kiezen? In het dorp Dalen zelf kan je niet trouwen, daarvoor moet je naar Coevorden gaan. Je trouwlocatie kan je helemaal zelf kiezen (wij vinden het Kasteel van Coevorden heel leuk als trouwlocatie, of het Ermerstrand) of je kiest een van de vaste locaties van de gemeente zelf.
Ligt dit vast? Bel dan eerst even naar de gemeente Coevorden om de afspraken vast te leggen. Dit moet je doen nog voor je huwelijksmelding.

Vervolgens: getuigen kiezen voor je huwelijk

Leg eerst je getuigen vast en check of ze wel kunnen op jullie grote dag. Hoeveel getuigen mogen er aanwezig zijn?Minimaal 2, maximaal 4 getuigen mogen aanwezig zijn op je huwelijksceremonie en deze personen moeten 18 jaar of ouder zijn.

Volgende stap: kies een trouwambtenaar

Willen jullie een trouwambtenaar van de gemeente zelf, een andere gemeente of iemand anders? Wil je een ambtenaar van de gemeente Coevorden? Mail eerst even op voorhand naar de gemeente om na te kijken of die datum nog haalbaar is voor de trouwambtenaar van jullie keuze.

Misschien willen jullie graag een eigen trouwambtenaar aanstellen (babs) uit de familie of vriendenkring kiezen? Dit kost wat extra én de persoon in kwestie moet ook even enkele formaliteiten vervullen. Zeker op tijd mee beginnen, dus.

Dan: de huwelijksmelding

Bij de gemeente Coevorden moet je eerst en vooral eventjes telefoneren om jullie trouwdatum en locatie alvast te bespreken. Vervolgens de huwelijksmelding: dit moet minstens 2 weken op voorhand gebeuren en maximaal een jaar op voorhand. Ook weer even goed in je agenda zetten.

Tenslotte: met of zonder een trouwboekje?

Het is zeker geen verplichting, maar kan wel leuk zijn: je trouwboek. Dit zit niet bij iedere gemeente standaard in het pakket, en vaak moet je ervoor bijbetalen en het opvoorhand melden als je er een wilt.

Hoeveel kost het om te trouwen in Dalen?


Een heel belangrijke vraag: met welk budget moeten we rekening houden als we in Coevorden gaan trouwen? Het hangt helemaal af van enkele keuzes zoals een eigen babs, de locatie, de dag,... goed even op voorhand offertes vragen en vergelijken, dus. De kosten van een huwelijk in Dalen (Coevorden) vind je hier (vanaf 460 euro).

Kosteloos of gratis huwelijk/geregistreerd partnerschap in Dalen:

Wil je graag een gratis huwelijk? Dan kan je op maandag om 9.00 uur en om 9.30 uur gratis trouwen in de spreekkamer in het gemeentehuis van Coevorden. Alleen de getuigen mogen mee met het huwelijkspaar. Gratis huwelijken zijn eenvoudig, korter en er wordt bijvoorbeeld geen muziek afgespeeld en geen toespraak gehouden.

Waar trouwringen kopen in Dalen?

Nog op zoek naar de trouwringen? Breng dan zeker eens een bezoekje aan Juwelier Wolters Emmen om samen prachtige trouwringen uit te kiezen in Dalen. Daar staat het team klaar om de samen de perfecte trouwringen uit te zoeken. Hebben jullie liever een eigen ontwerp of wil je graag een oude trouwring laten omsmelten wegens sentimentele waarde? Dat kan natuurlijk ook. Neem zeker eens contact op als je trouwplannen hebt, je zal er geen spijt van krijgen!

Ontdek hieronder enkele trouwringen uit hun grote assortiment:

Meer informatie over trouwringen?

Wij hebben de grootste collectie van Noord Nederland! Op deze website tonen we slechts een klein gedeelte van ons assortiment. Jullie zijn van harte welkom in onze winkel in Emmen. Wij zijn 6 dagen per week geopend.

Een trouwring draag je je hele leven lang. Daarom is het belangrijk dat de perfecte trouwring wordt gevonden. En daar helpen wij jullie graag bij. Trouwringen uitzoeken doe je samen, we maken er dan ook graag een feestje van en nemen er graag de tijd voor.Interesse in de aanbieding 2 halen = 1 betalen
Ja
NeeLaat dit veld hieronder leeg:Trouwringenactie is een onderdeel van Wolters Juweliers, bezoek ook onze website woltersjuweliers.nl of bezoek onze winkel in Emmen.Wolters Juweliers Emmen
Minister Kanstraat 4
7811 GP Emmen
0591-614470
emmen@woltersjuweliers.nl

Algemene voorwaarden


Betalingsmogelijkheden: