Trouwen in Hardenberg: kosten, stappenplan en tips

Ben je van plan om te gaan trouwen in Hardenberg? Gefeliciteerd! Na het aanzoek is de tijd aangebroken om nu je huwelijk en trouwdag te gaan plannen, wat spannend! Heb je al een idee van de trouwlocatie die je in het Overijsselse Hardenberg wilt gaan uitkiezen en weet je al waar je graag de trouwringen wilt gaan halen? Loop met ons dit artikel door en jullie zijn helemaal voorbereid op de grote dag:

Stappenplan en checklist:

  • kies je trouwdatum en trouwlocatie
  • kies je getuigen en vraag een kopie van hun identiteitskaart
  • kies je trouwambtenaar en check of zij op de datum kunnen
  • stuur de huwelijksmelding door (minimaal veertien dagen en maximaal één jaar voor de dag van het huwelijk of het partnerschap)
  • kies het trouwboekje (als je er een wilt)

Stap 1: Kies je trouwdatum en trouwlocatie

Eerst en vooral moeten jullie gaan beslissen wanneer en waar je wilt gaan trouwen. Je kan trouwen in de trouwzaal van het gemeentehuis, maar je kan ook een vrije trouwlocatie kiezen. Let op: de kostprijs van de locatie hangt ook sterk af van de datum waarop je trouwt.

Stap 2: Kies je getuige

Vraag aan de getuigen die jij graag wilt, of ze ook daadwerkelijk getuige willen zijn. Je mag minimaal 2, maximaal 4 getuigen hebben op je ceremonie en de personen moeten minstens 18 jaar oud zijn. Vraag ook een kopie van hun identiteitskaart (liefst een foto), die zal je ook moeten uploaden bij je aanvraag later.

Stap 3: Kies je trouwambtenaar

Je kan kiezen voor een trouwambtenaar van de gemeente zelf, maar ook een familielid of een van je beste vrienden kan de trouwambtenaar van dienst zijn. Wil je liever een ambtenaar van de gemeente? Stuur dan eerst even op voorhand een mail om na te gaan of die persoon op jullie trouwdatum aanwezig kan zijn. Je kan kiezen uit verschillende babsen (buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand) om het huwelijk te voltrekken.

Willen jullie graag een eigen trouwambtenaar? De persoon in kwestie moet dan zelf ook enkele formaliteiten doorlopen om bab voor een dag te zijn.

Stap 4: de huwelijksmelding zelf (in ondertrouw gaan)

Laten we beginnen bij het begin: eerst moeten jullie gaan registreren dat jullie gaan trouwen (dit wordt ook wel ‘in ondertrouw gaan’ genoemd). Dat kan bij de gemeente digitaal als jullie beide de Nederlandse nationaliteit hebben, anders ga je best even langs. Een huwelijksmelding (of partnerregistratie) moet minimaal veertien dagen en maximaal één jaar voor de dag van het huwelijk of het partnerschap gebeuren.

Stap 5: Kies het trouwboekje

Wil je graag een trouwboek als aandenken? Geef op voorhand ook aan of je graag eentje wilt, en welke variant jullie kiezen.

Hoeveel kost het om te trouwen in Hardenberg?

Een van de belangrijkste vragen: hoeveel zal het kosten om te trouwen in Hardenberg? Het kostenplaatje hangt volledig af van jouw wensen: wil je graag in het gemeentehuis trouwen of zoeken jullie liever zelf een andere locatie uit? Weet dat er aan het huren van een zaal vaak een flink prijskaartje hangt. Ook kost het meer om te trouwen als je een eigen babs voor een dag wilt aanstellen.

Kosteloos huwelijk/geregistreerd partnerschap

Je kan ook kosteloos in het huwelijksbootje stappen, maar dan is er veel minder keuze qua datum en trouwlocatie. Dit is een heel simpele huwelijksceremonie waarbij je geen trouwambtenaar kan kiezen, en vindt ook niet plaats in de trouwzaal. De hele familie mag er niet bijzijn en ook kan je geen muziek kiezen. De ceremonie duurt ongeveer een kwartiertje.

Bij de gemeente Hardenberg kan je op een dinsdag- of woensdagochtend om 09.00 uur kosteloos te trouwen of een partnerschap aangaan. Ten minste één van de echtgenoten of partners moet dan wel woonachtig zijn in de gemeente Hardenberg zelf. Voor het trouwboekje of een kopie van de huwelijksakte, betaal je wél.

(Prijzen januari 2020)
Voltrekking huwelijk of partnerschap op het gemeentehuis:
Maandag tot en met vrijdag: € 400
Zaterdag en zondag: € 500
Feestdagen: € 500

Voltrekking huwelijk of partnerschap op een vrije locatie:
Maandag tot en met vrijdag: € 450
Zaterdag en zondag: € 550
Feestdagen: € 550

Door de vrije locatie kunnen extra kosten worden gevraagd voor de huur van de locatie

Waar koop je een trouwring in Hardenberg?

Nog op zoek naar mooie trouwringen? Ga dan zeker eens langs bij Wolters Juwelier in Emmen. Hier kan je ringen op maat ontwerpen en kan je de trouwringen gratis laten graveren. Ook krijg je een levenslange garantie op breuk én kan je beroep doen op een eigen goudsmid. Wil je graag een kostbare ring of een ring van emotionele waarde laten omsmelten of laten aanpassen als trouwring? Dat kan! Als klap op de vuurpijl hebben ze ook een 1+1 gratis actie.

Je kunt altijd langskomen in onze winkel in Emmen.

Klik hier voor onze openingstijden.

Trouwringenactie is een onderdeel van Wolters Juweliers, bezoek ook onze website woltersjuweliers.nl of bezoek onze winkel in Emmen.Wolters Juweliers Emmen
Minister Kanstraat 4
7811 GP Emmen
0591-614470
emmen@woltersjuweliers.nl

Algemene voorwaarden


Betalingsmogelijkheden: