Titanium trouwringen: voor een robuust huwelijk

De laatste jaren zien we dat titanium ringen meer en meer gekocht worden: niet alleen voor koppels die graag een hypoallergene ring willen dragen, maar ook koppels die graag een meer minimalistische ring willen dragen. Is een titanium trouwring iets voor jullie? We wegen de voor- en nadelen af van titanium trouwringen en vertellen welke opties je hebt met deze ringen.

€ 549,00 per paar

€ 549,00 per paar

€ 549,00 per paar

Titanium trouwringen zijn onbreekbaar en sterker dan goud

Er schuilt een prachtige symboliek achter een titanium trouwring: hij is namelijk onbreekbaar. Als dat geen mooie start voor een huwelijk is? Behalve dat deze trouwringen onbreekbaar zijn, zijn ze ook nagenoeg krasvast en erg licht om te dragen. Wil je graag een datum of namen laten graveren in de ring? Ook dat is mogelijk.

Wist je dat een titanium ring zelfs nog sterker is dan een gouden trouwring? Weinig mensen weten dit, maar je ring van titanium zal veel langer krasvrij blijven dan een gouden ring en is gewoon veel sterker. Heb je toch kleine krasjes (haarkrasjes), dan kan je de ring weer laten opschuren of de ring zelf opschuren.

Wat is titanium eigenlijk?

Maar, welk type metaal is titanium (ook wel soms titaan genaamd) eigenlijk? Titanium is een natuurlijk metaal en bestaat niet uit een legering. Het is geen onedel metaal zoals pakweg koper of ijzer en wordt eerder gezien als een overgangsmetaal.

Een lichtgewicht aan je vinger

Nog een mooie eigenschap waardoor er regelmatig gekozen wordt voor trouwringen en verlovingsringen van titaan: ze zijn heerlijk licht. Ondanks hun lichte gewicht, zijn titanium ringen zo hard als staal en kan je kiezen uit verschillende designs.

Perfect als je een allergie hebt

Ben je allergisch aan bepaalde edelmetalen? Dan is een titanium trouwring de ideale oplossing voor jou: titanium is namelijk hypoallergeen en dus perfect voor mensen die erg op hun allergie moeten letten.

Nadelen van titanium trouwringen

Net omdat de ringen van titanium zo sterk zijn, hangen er ook enkele nadelen vast aan deze ringen: de maat van de ring is moeilijk te verstellen. Als je wat bent afgevallen, bijgekomen of je maat klopte überhaupt niet zo goed, is het zeer moeilijk om de maat weer wat aan te passen.

Nog een nadeel: je kan een titanium ring een kleur geven, maar die kleur blijft niet zo heel lang en de laag met kleur zal afslijten. Dat maakt een gekleurde titanium ring niet ideaal als trouwring.

  • de maat aanpassen is moeilijk
  • de kleur zal afslijten

Kunnen deze ringen gegraveerd worden?

Ja, een titanium ring kan gegraveerd worden.

Enkele voordelen van titanium ringen

Je kan kiezen uit verschillende afwerkingen als je kiest voor een titanium ring: gesatineerd, geborsteld, hoogglans of mat. Daarnaast is een titanium ring ook nog eens bijna krasvast, vederlicht én goedkoper dan een gouden trouwring. Ook kan er een diamant geplaatst worden in een grade 2 titanium ring.

  • verschillende afwerkingen: geborsteld, mat, gesatineerd, hoogglans
  • nagenoeg krasvast
  • goedkoper materiaal
  • vederlichte ring
  • minimalistisch design
  • kan gegraveerd worden
  • de ring is anti-allergeen
  • er kan een diamant geplaatst worden in de ring

Maak een afspraak

Op deze website tonen we slechts een klein gedeelte van ons assortiment. Jullie zijn van harte welkom bij één van onze vestigingen in Coevorden of Emmen. Wij zijn 6 dagen per week geopend!

Het uitzoeken van trouwringen is een bijzonder moment. Wij nemen hier dan ook graag de tijd voor. Door een afspraak te maken ben je ervan verzekerd dat wij alle tijd voor jou en je toekomstige partner hebben bij het uitzoeken van de trouwringen.

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact op om jullie wensen te bespreken.Gewenste locatie
EmmenLaat dit veld hieronder leeg:Trouwringenactie is een onderdeel van Wolters Juweliers, bezoek ook onze website woltersjuweliers.nl of bezoek onze winkel in Emmen.Wolters Juweliers Emmen
Minister Kanstraat 4
7811 GP Emmen
0591-614470
emmen@woltersjuweliers.nl

Algemene voorwaarden


Betalingsmogelijkheden: