Trouwringen uit zilver

Waarom een trouwring uit zilver kiezen?

Zilveren trouwringen zijn misschien iets minder bekend en populair als trouwring: meestal wordt er gekozen voor een gouden trouwring. Toch is zilver ook een edelmetaal en wordt het vaak gebruikt om trouwringen van te maken.

Een ring van puur zilver in de zuivere vorm zou veel te zacht zijn om er juwelen van te maken: daarom wordt zilver vaak nog gemengd met andere metalen om de ring sterker en wat minder buigzaam te maken. Ook krijgt een zilveren ring vaak een extra beschermlaagje om het edelmetaal te beschermen tegen corrosie en verkleuringen: zo bent u er zeker van dat uw prachtige zilveren trouwringen jarenlang meegaan.

Maak een afspraak

Op deze website tonen we slechts een klein gedeelte van ons assortiment. Jullie zijn van harte welkom bij één van onze vestigingen in Coevorden of Emmen. Wij zijn 6 dagen per week geopend!

Het uitzoeken van trouwringen is een bijzonder moment. Wij nemen hier dan ook graag de tijd voor. Door een afspraak te maken ben je ervan verzekerd dat wij alle tijd voor jou en je toekomstige partner hebben bij het uitzoeken van de trouwringen.

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact op om jullie wensen te bespreken.Gewenste locatie
EmmenLaat dit veld hieronder leeg:

Wanneer kies je voor een zilveren trouwring?

Zilver wordt vaak gekozen als vriendschapsring en iets minder vaak als trouwring aangezien je wat meer onderhoud hebt aan een zilveren ring. Heb jij een koele ondertoon en staat zilver jou beter? Dan kies je ook beter voor een zilveren trouwring. Let wel op: een zilveren trouwring verkleurt en oxideert sneller. Wil je liever een wat meer robuuste ring met minder onderhoud? Dan is vaak een trouwring uit palladium een zeer goede keuze.Een zilveren trouwring kan ook afgewerkt worden met een laagje rhodium: zo behoud je toch het prachtige zilver, maar heb je een beschermlaag waardoor het zilver niet in contact komt met zuurstof en er dus geen corrosie kan optreden.Zilveren trouwringen met en zonder diamantIn een zilveren trouwring kan je ook een diamant laten verwerken, of een andere edelsteen naar jouw keuze. Ook is een ring zonder steen of diamant mogelijk, je kan dan wat meer spelen met de afwerking van de ring (mat, hoogglans, gepolijst,...) om wat extra dimensie te creeëren in de trouwring.De symboliek van een zilveren trouwringZilver draagt al eeuwenlang een prachtige symboliek met zich mee: het is het metaal van de maan. Al sinds de vijfde eeuw voor Christus wordt dit edelmetaal gebruikt om prachtige sieraden te maken.Zilver staat voor zuiverheid en is een kalmere kleur dan bijvoorbeeld geelgoud of roségoud. Een zilveren ring staat dan ook voor tijdloze elegantie.

De eigenschappen van zilver

Zilver is een edelmetaal. Het is ook goedkoper dan een ring gemaakt van witgoud omdat de metaalprijs lager ligt: toch krijg je kwaliteit voor je geld. Ook is zilver heel flexibel en vormbaar om mee te werken: daardoor kan je veel verschillende ontwerpen maken met zilveren trouwringen. Je kan de ring mat laten maken, of net mooi polijsten. Combineer de zilveren ring met prachtige edelstenen, zirkonia’s of met diamanten om de ring af te werken. Of je nu houdt van opvallende of eenvoudige trouwringen, wij zorgen ervoor dat u altijd iets vindt in ons assortiment.

Ontwerp zelf uw zilveren trouwringen

Wilt u graag zelf uw zilveren trouwringen ontwerpen? Dat kan natuurlijk ook! Onze meestergoudsmeden Tjardi en Gert helpen u graag bij het ontwerpen en staan u bij met raad en daad.Kom zeker ons grote assortiment zilveren trouwringen ontdekken in onze winkels in Coevorden en Emmen of ontdek alvast enkele uit ons uitgebreide assortiment hieronder.


Trouwringenactie is een onderdeel van Wolters Juweliers, bezoek ook onze website woltersjuweliers.nl of bezoek onze winkel in Emmen.Wolters Juweliers Emmen
Minister Kanstraat 4
7811 GP Emmen
0591-614470
emmen@woltersjuweliers.nl

Algemene voorwaarden


Betalingsmogelijkheden: