Trouwen in Ommen: kosten,stappenplan en waar trouwringen kopen

Gaan jullie trouwen in Ommen (gemeente Hardenberg)? Fantastisch nieuws, gefeliciteerd! Wij maakten een stap-voor-stap checklist opgesteld voor alle formaliteiten die je voor je huwelijk moet vervullen bij de gemeente: van je trouwdatum vastleggen tot beslissen of jullie graag een trouwboekje willen. Ook geven we nog een goede tip om de ideale trouwringen te shoppen. Een van onze favoriete trouwlocaties in Ommen? Landgoed het Laer is een pareltje waar al veel huwelijken voltrokken zijn of waar je prachtige trouwfoto’s kan laten maken!

Doorloop deze stappen voor je huwelijksmelding in Ommen:

  • stap 1: je trouwdatum en trouwlocatie uitkiezen
  • stap 2: kies je getuigen
  • stap 3: kies je trouwambtenaar of babs voor een dag
  • stap 4: stuur de huwelijksmelding door
  • stap 5: kies het trouwboekje
trouwen ommen
Foto: Trouwen Landgoed het Laer in Ommen

Je trouwdatum en trouwlocatie?

Om te beginnen moeten jullie een trouwdatum en trouwlocatie gaan vastleggen. In Ommen kan je je huwelijksmelding digitaal indienen, dus is het handig om alles al even vastgelegd te hebben.

Wie worden de getuigen?

De precieze trouwdatum en trouwlocatie liggen al vast. Dat beginnetje hebben we alvast gehad. Nu nog de getuigen. In de gemeente Hardenberg (waar Ommen onder valt) moet je ineens een kopie van de identiteitskaarten mee uploaden op het moment dat je je huwelijksmelding indient.

Wie zal jullie trouwambtenaar worden?

In Ommen kan je kiezen tussen een trouwambtenaar van de gemeente zelf, of iemand uit jullie vriendenkring, familie,... die jullie zal gaan trouwen. Zo’n babs voor een dag moet wel nog enkele dingen regelen voor ze het huwelijk mogen leiden, dus hou daar ook rekening mee qua timings.

De huwelijksmelding zelf (in ondertrouw gaan)

De gemeente Ommen (Hardenberg) gaat gelukkig vlotjes met haar tijd mee waardoor je jullie ondertrouw digitaal kunnen registreren. Heel handig: zo kan je alles in één keer ingeven.
Let op: je moet een huwelijksmelding (of partnerregistratie) minstens veertien dagen (de gemeente moet eerst kunnen nagaan of jullie legaal gezien wel met elkaar mogen huwen) tot één jaar voor de dag van het huwelijk of het partnerschap doorgeven.

Wel een trouwboekje, of niet?

Tenslotte vraagt de gemeente ook om op voorhand even na te denken over trouwboekjes: willen jullie er een of is dat niet nodig? Dit moet je ook op voorhand beslist hebben, je moet het namelijk al doorgeven op het moment van je huwelijksmelding.

Hoeveel kost het om te trouwen in Ommen (Hardenberg)?

Hoeveel geld moet je opzij leggen om te huwen in Ommen? Hoeveel kost het om te trouwen in Ommen (Hardenberg)? De basisprijs begint bij 400 euro, maar er komen snel extra kosten bij afhankelijk van jullie trouwdatum, de trouwlocatie, of jullie graag een eigen babs willen of niet,...

(Prijzen januari 2020)
Voltrekking huwelijk of partnerschap op het gemeentehuis:
- Maandag tot en met vrijdag: € 400
- Zaterdag en zondag: € 500
- Feestdagen: € 500

Voltrekking huwelijk of partnerschap op een vrije locatie:
- Maandag tot en met vrijdag: € 450
- Zaterdag en zondag: € 550
- Feestdagen: € 550

Gratis trouwen /geregistreerd partnerschap

Gratis trouwen, dat is ook nog een optie. Hou er wel rekening mee dat je dan heel weinig keuze hebt: er is geen sprake van een uitgebreide ceremonie,...

In Hardenberg (en dus ook Ommen) kan je op een dinsdag- of woensdagochtend om 09.00 uur gratis in het huwelijkbootje stappen. Eén van de echtgenoten of partners (ten minste één) moet wel woonachtig zijn in de gemeente Hardenberg zelf of een van de deelgemeenten.

Waar koop je mooie trouwringen in Ommen?

Zijn jullie nog op zoek naar dé perfecte trouwringen in de regio van Ommen? Dan hebben wij nog wel een fantastische tip: breng zeker een bezoekje aan Wolters Juwelier in Emmen. Onder het genot van een kopje koffie, kies je samen de ideale trouwringen uit. Ook kan je - dankzij de aanwezige goudsmeden - andere juwelen laten omsmelten (die kostbare ring van je oma, een armbandje dat je als kind kreeg,...) of eigen trouwringen ontwerpen. Daarbij geeft Wolters Juweliers ook een levenslange garantie op breuk en kan je gratis jullie trouwdatum of een mooie boodschap laten graveren in de trouwringen.

Meer informatie over trouwringen?

Wij hebben de grootste collectie van Noord Nederland! Op deze website tonen we slechts een klein gedeelte van ons assortiment. Jullie zijn van harte welkom in onze winkel in Emmen. Wij zijn 6 dagen per week geopend.

Een trouwring draag je je hele leven lang. Daarom is het belangrijk dat de perfecte trouwring wordt gevonden. En daar helpen wij jullie graag bij. Trouwringen uitzoeken doe je samen, we maken er dan ook graag een feestje van en nemen er graag de tijd voor.Interesse in de aanbieding 2 halen = 1 betalen
Ja
NeeLaat dit veld hieronder leeg:Trouwringenactie is een onderdeel van Wolters Juweliers, bezoek ook onze website woltersjuweliers.nl of bezoek onze winkel in Emmen.Wolters Juweliers Emmen
Minister Kanstraat 4
7811 GP Emmen
0591-614470
emmen@woltersjuweliers.nl

Algemene voorwaarden


Betalingsmogelijkheden: